İstanbul'da yaşayan genç bir tasarımcı. İsmi Ng Sze Kiat. Türkiye'de henüz fazla yayılmamış olsa da dünya da trend haline gelmiş bir şey yapıyor. Yeşil bitkileri bir sanat eseri haline getirerek evlerimizde doğayı yaşatıyor. Tıpkı yağmur ormanları evinizde gibi düşünsenize karşısında kahvenizi içtiğiniz bir orman var. Üstelik bu manzarayı görmek için evinizden çıkmıyorsunuz bile.


  Yeşil duvar çalışmalarında Avustralya oldukça gelişmiş seviyede. Patrick Blanc dünya da bu konuda en çok tanınan yeşil duvar tasarımcısı.
  Size Ng Sze Kiat ile yapılmış bir söyleşiden bilgiler aktaracağım:
  Bu yeşil duvar yapımı için kullanılan bitkiler "Epifit" denen bitkilerden oluşuyor. Bu bitkiler çok gelişmeyen kökleri sayesinde sadece bulundukları ortama tutunarak -kayalar ve ağaçlar gibi- gökyüzüne doğru büyürler. Yeşil duvarlar bu tür bitkilerin üzerine oturtulduğu topraksız yapılardan oluşuyor. Bu bitkilerin bakımı saksı bitkilerinin bakımı gibi sulama, gübreleme gerektirmiyor. Yılda 1 -2 kez budama yapmak ev sahibinin keyfine kalmış bir şey..



  Böyle bir salonda masaj yaptırsanız herhalde çok daha fazla rahatlarsınız...
Neden yeşil duvarlar yaptırılıyor sadece estetik görüntüsünden dolayı değil elbette.

  Eğer doğru bitkiler seçilirse yeşil duvarlar sayesinde havayı toksinlerden arıtabilirsiniz. Bitkilerin yarattığı nem oranı sayesinde genel sağlığınız olumlu etkilenir. Kış aylarında sıcak yaz aylarında serin mekanlar da yaşarsınız. Böylece enerji ve paradan da tasarruf edebilirsiniz. 

  Ng Sze Kiat,  bitkilerden yaptığı çalışmalar ile minyatür bir dünya yaratıyor. O kadar bitki bana fazla derseniz bu küçük dünyalardan da satın alabilirsiniz.

Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

fikirleriniz değerlidir lütfen bizimle hep paylaşınız..

Subscribe