14:15

Organik tekstil hayatımıza girdi..

Gönderen EVIN HANIMI |

Organik ürünler, yiyeceklerden sonra tekstil ürünlerinde boy göstermeye başladı. Artık her sektör doğanın ve çevrenin bozulması için duyarlı davranmaya çalışıyor.

Henüz doğal malzemelerden yapılan ürünler trend olmadan önce organik bebek nevresimleri görücüye çıktı. Bu ürünlere olan talep umulandan fazla olunca üreticiler, “yetişkinler için nevresim takımı, havlu, halı, bornoz, paspas, perde, gibi ev tekstil ürünlerinin organiğini üretip sunalım” dediler ki organik ev tekstili ürünleri pazara sunuldu. İlk bakışta ürünler pahalı gibi dursada uzun vadede bu ürünler sağladıkları tasarrufla harcanan parayı geri kazandırıyor. Bu ürünler sayesinde çocuğunuzu ya da kendi sağlığınızı korumak için çarşafları, bornozları, nevresim ve çamaşırlarınızı kaynatmanıza, çamaşır suyundan geçirmenize gerek kalmıyor. %100 pamukdan veya bambu elyafından yapılmış ürünler size rahat bir nefes aldırıyor. Çünkü boya ve yabancı madde içermeyen organik ürünler anti alerjik yapıya sahip olduklarından içinde mantar, bakteri, gözle görülmeyen böcekler üremeyecektir. Diğer halılardan farklı üretilen organik halılarda ise dokunduktan sonra steril maddeyle ykandığı için bebeğinizin rahatça emeklemesi için üretilmiş. Yürümeye çalışan bebeğinizi seyrederken aklınız halıda kalmayacak.
Bu ürünleri aşağıdaki mağazalardan satın alabilirsiniz..



Chakra: Bambu, keten, bornoz, havlu...

Hamam: Bambu, organik pamuk...
Nuxx, Feyza Açıkgöz,Artichoke: Keçe ev aksesuarları...
Ma Maison: Keten peçete, masa örtüsü...
Muji: Organik pamuk kumaş, geri dönüşümlü ev ürünleri







ürünler Chakra üretimi olup, Y.Mimar Hatice Deva'nın bilgilerinden faydalanılmıştır.


Paylaş :

1 yorum:

didemtaylan dedi ki...

gerçekten çok önemli bi konu, ben de evimde buna dikkat etmeye çalışıyorum. sonuçta biz yaşıyoruz bu dünyada ve onu korumamız gerek. sırf bu yüzden eski eşyalarımın tamamını değiştirme kararı aldım, evimi muji'den dekore etmeye başladım. hem ekonomik oldu, hem de tüm ürünleri organik:)

Yorum Gönder

fikirleriniz değerlidir lütfen bizimle hep paylaşınız..

Subscribe